مراحل ثبت شركت
مراحل ثبت شركت
بازمروري بر مراحل ثبت شركت
به قرارداد تجاري كه ميان افراد حقيقي و حقوقي منعقد شده و سبب عمل به قوانين در يك چارچوب معين ميشود، ثبت شركت ميگويند. در قانون تجارت نيز بر اهميت ثبت شركتها تاكيد شده است زيرا در غير اين صورت شركت مذكور رسميت نخواهد يافت. از سويي ديگر عدم ثبت شركت منع قانوني دارد و به موجب قانون تجارت پيگرد قانوني نيز خواهد داشت. ارتقاء اعتبار شركت از سوي مشتريان و در نتيجه افزايش تمايل آنها به سرمايه گذاري نيز يكي ديگر از دلايل بسيار مهم ثبت شركت ميباشد. لازم به ذكر است كه از نكات بسيار مهم در رابطه با اين امر، انجام صحيح مراحل ثبت شركت، ميباشد كه مستلزم مشورت با افراد متخصص و آشنا به مسائل حقوقي است، چرا كه در غير اين صورت به احتمال بسيار زياد افراد به دليل عدم آگاهي با مشكلات جدي مواجه خواهند شد. به عبارت ديگر آگاهي از نحوه و مراحل ثبت شركت از اهميت بسيار بالايي برخوردار ميباشد. در همين راستا در ادامه مراحل ثبت شركت، به اختصار آورده شده است.
مراحل ثبت شركت
تعيين شريك مناسب، اولين مرحله از مراحل ثبت شركت
با توجه به طولاني بودن مدت زمان همكاري، انتخاب شريك مناسب يكي از مهمترين مراحل ثبت شركت ميباشد. از سويي ديگر افراد به دليل جلوگيري از مشكلات حقوقي بايد در اين مرحله نهايت دقت و جديت را داشته باشند، براي اين منظور توصيه ميشود پيش از شروع همكاري، گواهي عدم سوء پيشينه و مدارك هويتي برابر اصل شده كليه شركا و سهامداران دريافت و بايگاني شود.
مراحل ثبت شركت
تعيين سرمايه شخص حقوقي و ميزان ارزش ريالي، دومين مرحله از مراحل ثبت شركت
تعيين سرمايه شخص حقوقي و ميزان ارزش ريالي از ديگر مراحل ثبت شركت محسوب ميشود. لازم به ذكر است اين مرحله به دليل حساسيت بسيار بالا، نيازمند دقت و توجه مضاعف از سوي افراد ميباشد. در اين مرحله بايد نوع سرمايه شركت اعم از نقدي يا غيرنقدي، سهام با نام يا بينام به صورت دقيق مشخص شود. از سويي ديگر تعيين ميزان ارزش ريالي هر سهم نيز بسيار حائز اهميت ميباشد. لازم افراد متقاضي ثبت شركت بدانند كه حداقل سرمايه مورد نياز براي اين منظور صد هزارتومان است. از سويي ديگر چنانچه آورده هر يك از شركا غيرنقدي باشد، كسب نظر دادگستري مبني بر ارزش آورده غيرنقدي الزامي خواهد بود.
مراحل ثبت شركت
تعيين مدت و موضوع فعاليت تجاري، سومين مرحله از مراحل ثبت شركت
در سومين مرحله از مراحل ثبت شركت، تعيين موضوع و نوع فعاليت تجاري شركت بسيار ضروري ميباشد. لازم به ذكر است كه طبق ماده ۱۹۰۰ قانون مدني موضوع شركت بايد مشروع، متضمن منافع عقلاني، معلوم و معين باشد. براي جلوگيري از مشكلات بعدي موضوع انتخابي بايد در اساسنامه شركت قيد شود. در حالت كلي تعيين موضوع فعاليتهاي شركت نشان دهنده هدف شركت ميباشد. ذكر اين نكته بسيار حائز اهميت است كه براي برخي از فعاليتها قوانين و مقررات مخصوصي وجود دارد كه كسب مجوز از مراجع ذيصلاح در اين رابطه الزامي ميباشد. لازم به ذكر است كه طبق قانون مديران نبايد از حد موضوع شركت تجاوز نمايند، در غير اين صورت كليه شركا و سهامداران مسئول جبران خسارت خواهند بود. با توجه به موارد مطرح شده در خصوص تعيين موضوع فعاليت تجاري و حساسيت بسيار بالاي اين مرحله، صاحبان شركت بايد با افراد متخصص مشورت نمايند، بنابراين مشورت با وكلاي متخصص توصيه ميشود. از سويي ديگر در يك دسته بندي كلي ميتوان مدت زمان فعاليت شركت را به دو دسته محدود و نامحدود تقسيمبندي نمود، لازم به ذكر است براي تعيين مدت زمان فعاليت شركت مشورت با تمامي شركا الزامي ميباشد.
تعيين نام، چهارمين مرحله از مراحل ثبت شركت
تعيين نام مناسب براي شركت از ديگر مراحل ثبت شركت محسوب ميشود. نام انتخاب شده بايد علاوه بر داشتن ريشه فارسي و مطابقت با فرهنگ انقلاب اسلامي، كوتاه و با معني بوده و نشان دهنده نوع فعاليت و كسب و كار شركت باشد. لازم به ذكر است در اين مرحله، سامانه ثبت شركت پنج نام پيشنهادي را از صاحبان شركت درخواست مينمايد، كه صاحبان شركت بايد با توجه به اولويت مورد نظر خود نامهاي پيشنهادي را در فيلدهاي موجود وارد نمايند. ذكر اين نكته بسيار حائز اهميت است كه استفاده از اسامي مربوط به ارگانهاي دولتي غيرقانوني بوده و پيگرد قانوني دارد. در حالت كلي ميتوان گفت كه اغلب كارشناسان الگوي نامگذاري زير را پيشنهاد ميكنند(خاص-عام-خاص-خاص). همانطور كه در اين الگو مشاهده ميشود بهتر است نام انتخاب شده سه سيلابي يا بيشتر باشد.
مراحل ثبت شركت
تعيين سمت اعضا هيئتمديره و مشخص نمودن حق امضاء شركت، پنجمين مرحله از مراحل ثبت شركت
در هر شركت سمتهايي نظير مديرعامل، رئيس هيئت مديره، نايب رئيس هيئت مديره، عضو هيئت مديره، بازرس اصلي و عليالبدل و… وجود دارد. با توجه به اهميت بسيار زياد اين مرحله از مراحل ثبت شركت، بايد در اسرع وقت سمت اعضا هيئت مديره و وضعيت حق امضاء شركت مشخص شود.
تعيين موقعيت دفتر مركزي شركت، ششمين مرحله از مراحل ثبت شركت
در اين مرحله از مراحل ثبت شركت، افراد بايد آدرس دفتر مركزي به همراه كدپستي دقيق را در سامانه ثبت شركت وارد نمايند. لازم به ذكر است در صورت عدم وجود آدرس مشخص شركت، ميتوان از آدرس منزل و يا محل كار يكي از شركا استفاده نمود. پس از وارد نمودن آدرس در فيلد مربوطه در سامانه، اين آدرس به عنوان آدرس شركت تلقي شده و در روزنامه رسمي شركت منتشر خواهد شد. اهميت اين مرحله بدين دليل است كه تمامي اخطاريهها، دادخواستها و اوراق رسمي به آدرس درج شده در اساسنامه ابلاغ خواهند شد. ذكر اين نكته بسيار حائز اهميت است كه اگر شركت داراي شعب باشد، لازم است آدرس شعب نيز در اساسنامه شركت قيد شود.
تكميل اطلاعات مورد نياز در سامانه، هفتمين مرحله از مراحل ثبت شركت
لازم است افراد پس از انجام مراحل بالا، براي تكميل فرايند اعلام تقاضا اطلاعات درخواستي سامانه اداره ثبت شركتها نظير تعيين مدت زمان و موضوع فعاليت شركت، وارد نمودن آدرس شركت، وارد نمودن نام شركا و سهامداران، تعيين روزنامه سالي/ مالي، تكميل اساسنامه و… را به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir ارسال نمايند.
مراحل ثبت شركت
شما عزيزان جهت كسب اطلاعات بيشتر مي توانيد به لينك ثبت فردا مراجعه كنيد يا با شماره تماس ۴۳۹۳۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمائيد.
برچسب: ،
ادامه مطلب